واقعیت مجازی چیست و از چه راهی ثبت شد


براي گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیر پیشرفت فناوری داخل سال‌های اخیر، دنیای جدید و سرشار از شگفتی را پیش روی بشر قول داده است که شاید هیچ یک از افرادی که یک قرن پیش زندگی می‌کردند، فكر نمی‌زدند که روزی بشر، قي از این تغییرات و فناوری‌های نوظهور را (لااقل دخل آینده‌ای نزدیک)، تجربت کند.

Iranvrt.com

جلوگیری از بیماری‌های صعب‌العلاج از طریق فناوری تهذيب ژنی، خودرو‌های خودران، تراشه‌های نانویی بسیار کوچک، ابرکامپیوتر‌های پیشرفته و با پرقدرت محاسبات بسیار زیاد و شبکه‌های اجتماعی با قابلیت پیش‌بینی حرکات و تصمیمات کاربران، منفرد نمونه‌هایی از این نوآوری‌های اعجاب‌آور هستند که شاید برای کاربرانی که از آن‌ها فايده ستاني می‌کنند، بسیار معمولی باشد.

اما باید بدانیم که بروز و تجاری‌سازی هر یک از این فناوری‌ها از زمانی که همچون یک ایده كال و غیرممکن زنگ مغز ذهني یک مخترع پدید می‌آید، همسان زمانی که دردانه بوته زرگري قالب ريزي یک بر کارآمد و نهایی دره دسترس مصرف‌کنندگان ثبات می‌گیرد، فرایندی بسیار طولانی، پیچیده و متشکل از تلاش‌های چندین و تستي مخترع، مطلع و فناور را دره عطيه برادر دارد.

یکی از فناوری‌های تقریباً جدید و درون عین هنگام بسیار کلیدی، فناوری واقعیت مجازی یا «Virtual Reality» است. این فناوری، گوهر سال‌های اخیر سوگند به نجدت محل ورود توجه مردم، شرکت‌های فناور بزرگ و مخترعین و نوآوران ثبات بسته است؛ به‌طوری که مارک زاکربرگ «Mark Zuckerberg»، مدیرعامل و بنیان‌گذار فیسبوک، پي از همه‌گیر صيرورت گوشی‌های هوشمند، «VR» را به منظور عنوان جهش خطير بعدی عمداً و از همین رو، با خرید ۲ میلیارد دلاری «Oculus» که از پیشگامان فناوری واقعیت مجازی است، سرمایه‌گذاری فراوانی دره این مركز خاتمه داده است.

واقعیت مجازی چیست، چگونه کار می‌کند و سیر تکامل حين از آوازخواندن زمانی عنفوان شده است؟

واقعیت مجازی Iranvrt

ناقوس سال ۱۹۳۵ میلادی، استنلی وینبام «Stanley Weinbaum»، نویسنده آمریکایی، داستانی علمی تخیلی با اعتبار عینک پیگمالیون «Pygmalion’s Spectacles» منتشر نمود. مرواريد درآمد این داستان، شخصیت اصلی نوعی عینک اختصاصي خوبي انتظار گذاشته که وی را سوگند به دنیایی افسانه‌ای انتقال يافته می‌کند. این سرمايه که دقیقاً همسان با هدست‌های واقعیت مجازی فعلی است، امکان آزمودن حواس پنج‌گانه را برای شخصیت حديث سمين نموده و با توجه به طرف تأثیر این سرگذشت تخیلی خواهرانه مسیر سازوبرگ دستگاه‌های «VR» و پیش‌بینی‌های دقیق وینبام از آینده واقعیت مجازی، منشأ این فناوری را به وی خويشي داده‌اند.

واقعیت مجازی تهران

چارلز ویتستون «Charles Wheatstone»، گوهر طول عمر ۱۸۳۸ میلادی، پدیده دید دوچشمی یا «Steropsis» (درک عمق از طریق ارسال محرک‌های بینایی ترکیبی از دو اميد به سوي مغز گير) را توصیف کرد و يم زمينه همین مفهوم، كامياب شدن به سوي سازوبرگ «استریوسکوپ» شد. مطابق با این نوآوری که مدال رویال مجتمع سلطنتی را برای وی به سوي ارمغان داشت، دو عکس از یک شیء واحد، بوسيله مغز ارسال شده و با ترکیب آن‌ها، نوعی طبيعت سه‌بعدی قسم به مغز ذهني القاء می‌شد.

Iranvrt.com واقعیت مجازی

ویتستون پشه استریوسکوپ ابداعی خود، برای ارسال تصویر قسم به حدقه چشم رس کاربر، از یک لنگه آینه با زاویه ۴۵ پايه زيان می‌کرد. اگرچه این فناوری سرور نوزدهم، با استاندارد‌های فعلی فناوری پیش پا فخر كردن و ابتدایی سوگند به محاسبه گري می‌آید، اما بسیاری از شرکت‌های بلند نام نظیر گوگل، برای ایجاد احساس عمق پشه اپلیکیشن‌های واقعیت مجازی موبایل، از رویکردی عين با نفس دل بهم خوردگي می‌کنند.

شرکت واقعیت مجازی Iranvrt.com

پیش‌بینی‌های وینبام از عینک‌های واقعیت مجازی آن‌چنان نزديك دوران نبود و جلاجل دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی، مخترعین و علاقه‌مندان به طرف این حوزه، مدل‌هایی اولیه از نمایشگر‌های مجهز به سوي این فناوری را صنع و معرفی نمودند. یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌ها عايدي این دو دهه، ثروت ساختگي شده از سوی مورتون هیلیگ «Morton Heilig» بود که نخستین سامان «VR» اندر جهان قسم به جهت حساب پس دادن می‌آید. این ثروت که سنسوراما «Sensorama» شهرت داشت، شامل یک اتاقک بزرگ چهار نفره بود که با ترکیب چندین فناوری مختلف، می‌توانست حواس مجعد داخل اتاقک را از طریق نمایش یک فیلم سه‌بعدی رنگی، ملازم با لرزش، صدا، شمه و حتی اثرات جوی نمونه وزش باد، تحریک کند.

هیلیگ، یک فیلم‌بردار سینما بود و از سنسوراما برای محصول شش فیلم کوتاه ضرر استفراغ کرد. وی سنسوراما را هزينه درا دهم ژانویه كلاس ۱۹۶۱ میلادی در مجموعه ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا به سمت ثبت رسانید و هزينه درا طول عمر ۱۹۶۲ نیز، گواهی ثبت اختراعی قسم به عدد «US۳۰۵۰۸۷۰» را درخصوص این التماس ستاندن کرد.

هیلیگ مدخل عام ۱۹۵۷ نیز، اقدام با ثبت اختراعی جلاجل خصوص «Telesphere Mask» کرد که جلاجل دانشپايه ۱۹۶۰، گواهی ثبت اختراعی قسم به تعداد «US۲۹۵۵۱۵۶» را برای اولین صفحه‌نمایش فائق دل آشوب نيكويي روی پیشانی «HMD» دریافت کرد. این دستگاه، تصاویر سه‌بعدی استریوسکوپی را با زاویه دید گسترده و صدای استریو ارائه می‌کرد و البته بوسيله دلیل مکانیکی هستي دستگاه، امکان ردیابی حرکتی هزينه درا هدست و اتصال به سوي سیستم‌های کامپیوتری را نداشت.

از این تاریخ، سیر تغییرات و پیشرفت فناوری، سورت یافته و سیر صعودی سوگند به خود گرفت. زنگ دانشپايه ۱۹۶۱ میلادی، هدسایت «Headsight» از سوی دو طراح ماشين آلات ودستگاهها و ابزار الكترونيكي شرکت «Philco» به منظور نام‌های کومئو «Comeau» و برایان «Bryan» مصنوع شد که نخستین «HMD» با قابلیت ردیابی و تشخیص حرکات محسوب می‌شود. هدسایت دارای نمایشگر‌های داخلی مجزا برای هر یک از چشم‌های کاربر بود و سیستمی نیز برای رهگیری حرکات مكتوم داشت. این دستگاه، به منظور توصيه كردن ارتش برای رصد موقعیت‌های خطرناک نظامی از راهدار قريب آماده شده بود. از این منظر، این مجموعه هم بستر با توجه براي تعریف رایج فعلی هدست واقعیت مجازی، نمی‌تواند خطاب لمحه را سوگند به خود اختصاص دهد.

ایوان ساترلند «Ivan Saterland»، عارف حقايق کامپیوتری را می‌توان مبتكر نخستین «HMD» واقعیت مجازی دانست. وی باب دوره فعاليت(سازمان ۱۹۶۵ میلادی، صفت «Ultimate Display» را ارائه کرد، یک دنیای مجازی که از طریق «HMD» قابل مشاهده بوده و این کار با چنين کیفیتی جذب می‌گیرد که کاربر توانا سوگند به تمایز واقعیت مجازی و واقعی نخواهد بود. نوشته انتشار یافته از سوی ساترلند، عملاً پایه و بنيادين فناوری واقعیت مجازی سوگند به معنای اصطلاح شدن امروز نزاكت است.

او درباره «Ultimate Display» می‌گوید: «این مفهوم، اتاقی است که از طریق کامپیوتر کنترل می‌شود. با یک برنامه‌نویسی مناسب و یک صندلی برای نشستن، چنین نمایشگری می‌تواند سرزمین عجایبی باشد که آلیس دره در نفس قدم گذاشت». ساترلند دراي عام ۱۹۶۸، با کمک دانشجوی خود زياد اسپرول «Bob Sproull»، كامروا قسم به صنع نخستین «HMD» واقعیت مجازی تحت كنيه شمشیر داموکلس «The Sword of Damocles» شد. این هدست، به سمت جای دوربین بوسيله یک کامپیوتر مسلسل بود و می‌توانست تجربه‌ای اولیه از واقعیت مجازی را برای کاربران تحصيل نماید. سامان ساترلند، نتوانست از یک پروژه آزمایشگاهی فراتر جگربند که دلیل عمده این موضوع، سنگین هستن بیش از شمار نزاكت بود.

جمان ساج ۱۹۷۲ میلادی، شرکت آمریکایی «جنرال الکتریک»، با دل آشوب از تعبیه سه صفحه‌نمایش مختص سرپوش حواشي کابین خلبان، یک شبیه‌ساز سير کامپیوتری با دید ۱۸۰ حد صنع که نقطه عطفی دروازه توسعه فناوری واقعیت مجازی به سوي پاسخ گو بودن می‌آید. بايست به مقصد تأکید است که شبیه‌ساز پرواز به‌عنوان شکلی از واقعیت مجازی، قدمتی طولانی داشته و نخستین نوآوری زنگ این زمینه، به سمت چوب ساج ۱۹۲۹ میلادی ران می‌گردد.

زنگ این سال، ادوارد لینک «Edward Link» توفيقيافتن براي مصنوع «Link Trainer» به‌عنوان یک شبیه‌ساز پار الکترومکانیکی شد. ارتش آمریکا، شش جاه از اختراع آقای لینک را با قیمت ۳۵۰۰ دلار خریداری نمود و دراي طول وغا جهانی دوم، خلبانان بسیاری از طریق این دستگاه‌ها، واقعیت مجازی iranvrt آموزش‌های اولیه خلبانی را اوايل نموده و مهارت‌های مطار خود را با ایمنی کامل بهبود دادند.

یک فارغ التحصيل رشته هاي مهندسي ارتش سوگند به گمنام نام نويسي توماس فرنس «Thomas Furness»، از دیگر افرادی است که درب زمینه وسعت شبیه‌ساز‌های مطار فعالیت داشت. وی تجمل خود را درب پايه ۱۹۶۶، به قصد توصيه نیروی هوایی ارتش شكل و دراي ادامه درون دوازده ماه) ۱۹۸۶، شبیه‌ساز پیشرفته‌ای با مشهور «Super Cockpit» نشان دادن نمود که از تصاویر رادار و مادون‌قرمز و نقشه‌های سه‌بعدی کامپیوتری استفاده می‌برد. با توجه قسم به ماهیت دستگاه‌های شبیه‌ساز پرواز، مخترعینی شبيه لینک و فرنس نیز، مدخل عده مخترعین و نوآوران توسعه‌دهنده فناوری واقعیت مجازی با پاسخ گو بودن می‌آیند.

مرواريد درآمد دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی، روند بسط دادن فناوری واقعیت مجازی از طریق پلتفرم تعاملی «VIDEOPLACE» (یک پلتفرم تعاملی مبتنی خواهر واقعیت مجازی که ناقوس میلواکی آمریکا بوسيله اجرا درآمد)، برنامه «Aspen Movie Map» (برنامه دانشگاه «MIT» که به مقصد کاربران امکان می‌داد، از طریق «Google Street View» درب خیابان‌های ملك آسپن مرواريد درآمد ایالت کلرادو قدم بزنند) و تأسیس شرکت «VPL Research» (اولین شرکت عرضه‌کننده عینک‌ها و دستکش‌های واقعیت مجازی) ادامه یافت.

هزينه درا سال‌های پایانی شاخ بیستم، كارآيي عرفان دستگاه‌های تجاری مبتنی قاره «VR» از سوی شرکت‌های فناور اوايل شد. «SEGA VR-۱» مدخل دوره فعاليت(سازمان ۱۹۹۴ و کنسول بازی «Nintendo» مداخل سال ۱۹۹۵، از نخستین تلاش‌ها دردانه این زمینه محسوب می‌شوند. گفتنی است، پائول استیون مارشال «Paul Steven marshall» عايدي زاد ۱۹۹۷ میلادی، اقدام براي ثبت پتنتی با لقب «تولیدکننده واقعیت مجازی برای نمایش كوتاه اطلاعات» نمود. فناوری تشریح شده باب این پتنت، با کاربران زنگ تجزیه‌وتحلیل اطلاعات مالی کمک می‌کرد. این پتنت که گواهی وقت ناقوس ژوئن طول عمر ۲۰۰۰ میلادی، با عدد «US۶۰۷۳۱۱۵» از سوی مجموعه ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا صادر شد، یکی از پتنت‌های کلیدی سرپوش زمینه تجاری‌سازی کاربرد‌های فناوری واقعیت مجازی است.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *